..: Personální změny ve vedení Českých drah i RegioJetu :..

ČD 971.061 v schématu Najbrt, Lipník nad Bečvou, foto: Dennis HübschPraha — Středa 9. listopadu je dalším dnem, který se bezpochybně zapsal do historie Českých drah. V platnost totiž vstoupily dlouho očekávané personální změny ve vedení tohoto dopravce. Zatímco generálnímu řediteli Petru Žaludovi, o jehož odstoupení se dlouho spekulovalo, bylo jen omezeno jeho výjimečné postavení, dva z jeho náměstků se musí rozloučit se svou funkcí v představenstvu. Jedná se o náměstka pro osobní dopravu Antonína Blažka a náměstka pro správu majetku Milana Matzenauera, který zároveň působil jako místopředseda představenstva. Pana Blažka v představenstvu nahradí Ctirad Nečas, funkci Milana Matzenauera bude nově vykonávat Vladimír Bail. Po dlouhém jednání o tom ve středu 9. listopadu rozhodla Dozorčí rada ČD, kde většina členů zastupuje stát, respektive Ministerstvo dopravy. Pan Blažek i pan Matzenauer nadále působí jako náměstci generálního ředitele ČD.

Nyní si pojďme nové členy představenstva představit blíže. Ctirad Nečas je významným členem politické strany Věci veřejné (stejně jako ministr Pavel Dobeš) a pracuje jako generální ředitel brněnské firmy Královopolská RIA, která se zabývá vodohospodářstvím a chemickým průmyslem. Zkušenosti v oblasti dopravy dle dostupných informací nemá, lze tak spekulovat, nejde-li o politicky podnícenou výměnu. „Příčinou odvolání Antonína Blažka byla nepřipravenost Českých drah na vstup konkurence na trh. České dráhy zaujaly víceméně defenzivní pozici, pro dozorčí radu společnosti nepřijatelnou,“ upřesňuje náměstek ministra dopravy a předseda dozorčí rady Českých drah Lukáš Hampl. Nový náměstek pro správu majetku, Vladimír Bail, je pak bývalým ředitelem Vítkovických železáren.

Personální změny postihly i konkurenční RegioJet. Tamní provozní ředitel Jan Paroubek na vlastní žádost odchází a dle informací MF Dnes přestupuje k firmě LeoExpress podnikatele Leoše Novotného.

Zdroj: Ministerstvo dopravy


Michal Jaroš Poslat mail autorovi | 14.11.2011 (21:00)
Související zprávyopen/close

Další z rubriky Dopravci

Další z regionu Česká republika (celá)


  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   
registrovaný uživatel jacky 
14.11.2011 (22:36)  
Intelpetr: njn řiká se: Kdo to umí tak to dělá, kdo to umí méně tak to učí nebo o tom píše, a kdo to neumí vůbec tak tomu šéfuje.... :-D
registrovaný uživatel Tomáš Mach  mail  
14.11.2011 (22:05)  
JV: Pan Paroubek se na jednom webu vyjádřil, že chce pomoci k rozvoji dalšímu dopravci. Je to pro něj evidentně další velká výzva a já mu přeji mnoho úspěchů.
14.11.2011 (22:01)  
Mají ti noví manažeři ČD něco společného s železnicí, nebo to jsou zase jen líné zadky někde z kanceláře?
14.11.2011 (21:54)  
K odchodu pana Paroubka - já ho celkem chápu. Projekt se nastartoval a běží, nemá co by dělal dál a v Leo Expresu je další výzva. Jestli za odchodem jsou i personální neshody či jiné neshody, to je další věc, ale na tenhle krok - přestup do LE - bych si i vsadil.
14.11.2011 (21:31)  
a co znamená "bylo mu omezeno jeho výjimečné postavení"?
Co pna Žaluda dříve mohl a teď nemůže?
registrovaný uživatel xAnri05  mail  
14.11.2011 (21:30)  
Ajaj, pan putovni Paroubek. Z CD do RJ a ted zase do LE. To jsem zvedav, kam doputuje...
registrovaný uživatel Kakov 
14.11.2011 (21:09)  
no pan Paroubek me docela překvapil, že odchází od RJ, ale jestli je to opravdu odbornmík, tak se mu nedivím
registrovaný uživatel Mrwigles  mail  
14.11.2011 (21:03)  
Samej Nečas a paroubek :D Každopádně, jsme velice zvědavej :)
  1 ... 5 6 7 8 9      Zpráv na stránku:   

Komentáře vyjadřují názory čtenářů.
Redakce nenese žádnou zodpovědnost za jejich obsah.

- dopisovatel nebo člen ŽP, - editor nebo admin ŽP

Přidat komentář
Komentáře mohou vkládat pouze registrovaní uživatelé.
Před vložením komentáře je nutné se buď přihlásit, nebo zaregistrovat.
Přihlášení
 
 
  
 
   Zaregistrovat

© 2001 - 2024 ŽelPage - správci


Info
informacni okenko